Equanimity Foundation

This private home is an example of a standard narrow-block design build with sustainability taken to an 8 star rating. Completed in January, 2011 by builders Designer Homes Qld P/L (Andrew Black) and Garth Chapman Traditional Queenslanders’ draughtsman Kevin Hincksman, it sits on a 802 square meter block. Many similar blocks in the area are […]

Bellairs Avenue

When Kat and Joel bought their home 10 years ago, it was a rustic old Edwardian shopfront with a train carriage in the backyard. Their shared passion for sustainable living saw them plan a complete revamp of the property, rebuilding a smarter, more efficient home in its place.

one2six ashton

one2six ashton is the architects own house and home office, west of Margaret River town, high on a slope overlooking the river valley and national park. The building is on 3 levels, 20sqm cellar, 115sqm ground floor living, 60sqm atelier, 50sqm roof deck. We aimed to make a contemporary and sustainable architectural statement that suits […]

Illawarra Flame House

The retrofitted house has been designed to appeal to older clients nearing retirement. Many of these people are “empty nesters” – parents whose children have moved on, and who no longer require the floor space of a large family home. The Illawarra Flame house is perfect for these clients looking to downsize while ensuring a […]

SUHOstudio House

This passive design house requires no active heating or cooling. Built to a low air infiltration rate of 3.6 ACH@50 Pascals using Structural Insulated Panels (SIP); using internal thermal mass, double glazing, ‘coptered’ slab and smart glass with fixed and adjustable shading. These features all add to the performance of this building. A monitoring system […]

The Backyard House

This single-storey house was constructed in 2010. It is located in a “shared backyard” setting, created over 25+ years, by a small group of long-term neighbours. The deep blocks allowed for the construction of two new houses at the rear of the existing houses, each of which was designed with the entrance and kitchen facing […]